På tur i Andesbjergene med ViTre i tasken

ScanDis A/S, den 31. august 2017


Højt oppe i Perus Andesbjerge ligger inkahovedstaden Cusco. I en lille landsby, Chusso, lidt nord for Cusco besøgte vi en skole, Ies Mateo Pumaccahua Chihuantito, som lå i flotte omgivelser med sø og bjerge. Vi blev modtaget af nogle meget venlige og imødekommende ansatte på skolen, både skolelederen og en håndfuld lærere. Vi havde fået en aftale med skolen om at komme og vise dem vores programmer, ViTre. Aftalen var kommet i stand gennem ejeren af AB Expeditions i Cusco, Abel, som selv havde gået på skolen.

Eleverne får instruktion i ViTre
Eleverne får instruktion i ViTre

Eleverne på skolen var meget venlige og høflige. De hilste meget pænt på os og kiggede noget undersøgende – vi så vidst lidt anderledes ud.
Vi fik installeret ViTre programmerne på alle skolens computere – et undervisningslokale med ca. 20 PC’ere. Eleverne var meget interesserede i at se, hvad det var for nogle programmer vi ville vise dem. Det ville have været en stor fordel at kunne spansk, da eleverne ikke taler ret meget engelsk. Vi havde dog stor glæde af Abel, som hjalp med kommunikationen.

Eleverne arbejder med ViTre
Eleverne arbejder med ViTre

Det første hold elever var nogle af de yngre og der var, som i enhver dansk skoleklasse, en masse snak og grin. De var glade og positive og syntes at det var meget spændende at computeren pludselig kunne tale og læse højt.
Det andet hold var de lidt ældre elever. De kunne lidt bedre koncentrere sig, og var meget interesserede i, hvordan programmerne virkede. De opdagede snart, at de også kunne bruge ViTre til at få lært noget engelsk. Det var de meget glade for. Vi havde installeret både spanske og engelske stemmer. En stor del af de elever, som studerer videre efter grundskolen, læser turisme, hvor det er specielt vigtigt at være stærk i engelsk.

Skolelederen var også meget interesseret og ville gerne have programmerne på sin egen computer, så han kunne se hvad det gik ud på.

Det var alt i alt en positiv og lærerig dag. Lærerig specielt ved at observere, hvordan elever helt uden kendskab til ordblindeprodukter, så hurtigt fandt ud af hvad man kunne anvende ViTre til.
Her hjemme i Danmark er vi vant til, at de der interesserer sig for vore produkter, i forvejen kender til ordblinde og måler os op mod konkurrerende produkter. Derfor fandt vi det meget interessant at prøve ViTre af på helt ukendt grund.
Det styrker vores opfattelse af, at ViTre egentlig ikke kun er et produkt for ordblinde, men som med fordel også kan anvendes af andre, som har brug for at læse store tekstmængder, lære fremmedsprog og i det hele taget formulere sig skriftligt.

Repræsentanter for ScanDis A/S på skolelederens kontor
Repræsentanter for ScanDis A/S på skolelederens kontor